Acasa | Materiale | Noutati | Adrese Utile | Despre

       
     
 

Al IV-lea Congres International de Dacologie "Tartaria" 2003


In zilele de 21-22 iunie 2003, la Sala Ronda a Hotelului Intercontinental din Bucuresti, se va desfasura cel de al IV-lea Congres International de Dacologie "Tartaria - 2003", consacrat in special primului mesaj scris din istoria omenirii si nu numai.

La Congres sunt invitati toti cei interesati in pre-istoria spatiului Carpato-Dunarean, istorici, arheologi, filologi, etnologi, sa participe cu lucrari inedite - bazate pe descoperiri arheologice si documentari istorice -, cercetari si studii interdisciplinare, care sa contribuie la o mai buna intelegere a originii si istoriei poporului daco-rom^n.
Comunicarile stiintifice se primesc, pana la data de 30 martie 2003 (rezumatele), numai in format electronic, sub
forma de CD/discheta (preferabil) si dactilografiate la doua randuri, fara sa depaseasca 8 pagini, insotite de un rezumat de o pagina - pe adresa:


In zilele de 23-24 iunie ac., se organizeaza o excursie la Tartaria, judetul Alba, unde se va dezveli un monument inchinat primului mesaj scris din istoria omenirii. Pe 24-25 iunie ac., la Costesti, judetul Hunedoara, va fi organizat un spectacol care sa ne aduca aminte ca dacii nu au pierit. Se pot vizita cetatile dacice de la Costesti, Blidaru si Sarmisegetusa. Informatii suplimentare despre acest Congres si  lucrarile prezentate la precedentele congrese pot fi gasite accesand pagina din internet: www.dacia.org  Comitetul de organizare a celui de al IV-lea Congres International de Dacologie "Tartaria - 2003"  Presedinte: dr. Napoleon Savescu Secretariat stiintific:

Prof.dr. Augustin Deac
Prof. Viorica Enachiuc
Conf.dr. Gheorghe Iscru

 

 
 

NOU - Acum poti avea la tine acasa inregistrarile integrale ale celui de al treilea Congres de Dacologie !

Puteti acum urmari inregistrarea video integrala a acestui congres in confortul propriei case :
15 ore si 40 de minute de inregistrare video organizata in fisiere distincte pentru fiecare comunicare in parte (peste 50 la numar) garantind acces ultra rapid la informatie, acces facilitat si de meniul de navigare care se lanseaza automat la introducerea CD-ului in calculator si nu necesita instalare.
 

Inregistrarile sint insotite si de rezumate text ale comunicarilor (asa cum au fost ele trimise de catre autori inainte de desfasurarea congresului), si de legaturi internet catre adrese relevante (unde este cazul).
CD-ul are o prezentare de exceptie si este oferit in carcasa king-size (carcase folosite si pentru DVD-uri de companiile distribuitoare de filme) pentru protectie maxima a CD-ului si aspect deosebit. CD-ul este personalizat, adica numele posesorului apare atit pe eticheta CD-ului cit si in meniul de navigare al acestuia. (daca doriti sa faceti CD-ul cadou altei persoane, specificati numele care doriti sa fie inscriptionat pe copia primita).

Asadar, puteti avea pe un singur CD intreg congresul de dacologie - desfasurat la Hotel Intercontinental Bucuresti, sala Ronda, 21-22 Iunie 2002 - contra sumei de 200.000 lei (include taxe postale). Plata se face prin ramburs la primirea CD-ului sau in cont bancar.
Pot oferi congresul si pe casete video VHS - 5 volume, aceasta inregistrare cuprinde 16 ore si 40 de minute, o ora in plus fata de varianta CD-ROM - cu discutii filmate in pauze si inainte respectiv dupa deschiderea si incheierea fiecarei zile.

Pentru comenzi si detalii scrieti la adresa: aurelian_tuta@yahoo.com
 

 
 

Al III-lea Congres International de Dacologie "Nicolae Densusianu" 2002

In zilele de 21-22 iunie 2002, la Sala Ronda a Hotelului Intercontinental din Bucuresti, s-a desfasurat al III-lea Congres International de Dacologie "Nicolae Densusianu 2002". La finele Congresului, s-a efectuat o excursie la Deva, unde a avut loc, pe data de 24 iunie, la Casa de Cultura, un simpozion organizat de Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National si Cultural a judetului Hunedoara, dedicat personalitatii istoricului Nicolae Densusianu. In aceeasi zi, dupa amiaza, in comuna Densus, s-a dezvelit un bust in marmura al lui N. Densusianu.

La Congres au fost invitati toti cei interesati in pre-istoria spatiului Carpato-Dunarean, istorici, arheologi, filologi, etnologi si altii, sa participe cu lucrari inedite - bazate pe descoperiri arheologice si documentari istorice -, cercetari si studii care sa contribuie la o mai buna intelegere a adevaratei origini a poporului roman.

Rezumatele prezentarilor le poti citii aici

 

A aparut "Dacia Preistorica" - de Nicolae Densusianu - editia facsimil

Prima editie aparuta in 1913 este primul manifest complet care prezinta o alta imagine
asupra civilizatiei dacice.
Editia de fata este  publicata de "Arhetip" , tiparita de : Tipografia "Semne"
in anul 2002. ISBN: 973-9296-33-5
Aceasta editie este o reproducere in facsimil a lucrarii originale.
 Cei care doresc aceasta carte, pot scrie direct editorului pentru a face comanda cu plata ramburs (pentru cei din afara Bucurestiului) si cei care sunt in Bucuresti se pot intalni direct cu editorul.
 Adresa de email a dansului este dragomi3@yahoo.com si il cheama Iulian Dragomir. V-as da si numarul de telefon dar nu prea il gasiti.
Aceasta oferta de 250.000 lei este valabila doar pana vineri 22 Martie 2002. Dupa data de vineri, puteti comanda cartea numai de la libraria Orfeu din Bucuresti la pretul de 300.000 lei.